Източник Фокус, снимка pexels.comНай-високата средна месечна заплата в Западните Балкани през

...
Източник Фокус, снимка pexels.comНай-високата средна месечна заплата в Западните Балкани през
Коментари Харесай

Нова Македония: Най-ниска е средната заплата е в Северна Македония, България е на трето място

Източник " Фокус ", снимка pexels.com

Най-високата междинна месечна заплата в Западните Балкани през тази година е в Словения – 1113 евро, до момента в който най-ниската е в Македония, където междинното месечно заплащане възлиза на 413 евро, написа вестник „ Нова Македония “, представен от организация " Фокус " .

За съпоставяне, съгласно данните на Национален статистически институт, междинното месечно заплащане в България за първото тримесечие на 2019 година възлиза на към 610 евро - 1209 лв.. Според националната статистическа работа на Румъния към 11.02.2019 година междинната заплата в станата е 570 евро.

Според статистическите данни на изданието, междинната заплата в Хърватия е 886 евро, в Черна гора – 516 евро, Босна и Херцеговина – 472 евро и Сърбия – 470 евро. Преди Македония е и Косово, където междинното месечно заплащане е достигнало 422 евро. Ежедневникът отбелязва, че управляващите в Македония постоянно акцентират непрекъснатото нарастване на междинната месечна заплата. Правителството на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) неведнъж е заявявало, че възнамерява в границите на мандата си да вдигне този индикатор до 500 евро. При междинна заплата от 413 евро приходите на македонците са доста под месечните разноски за съществени потребности. А точно, в синдикалната кошница на Федерацията на синдикатите на Македония (CCM) се споделя, че на четиричленно семейство са нужни 531 евро за покриване на главните разноски.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР